tiistai 10. joulukuuta 2013

Joululahjasuosituksia


Joulu lähestyy, ja kotimainen lastenkulttuuri on aina hyvä lahja!

Mikäli haluatte lahjavinkkejä kotimaisesta lastenkirjallisuudesta, kannattaa tutustua ainakin näihin kahteen blogiin:  Värikäs päivä Lastenkirjablogi  sekä Lastenkirjahylly.

Musiikkisokkelo ja Lasten oma radio suosittelevat pukinkonttiin jouluna 2013:

1. UMO & Vesa-Matti Loiri & Johanna Försti feat. Gracias: Ville ja Valle


- Vuoden hienoin lastenlevy!

"Levy sopii kaikenikäisille lapsille, ja iän sekä kuuntelukertojen myötä siitä löytää varmasti uusia kulmia. Musiikkisokkelo suosittelee lämpimästi sekä kehottaa myös etsimään vanhan Muusa ja Ruusa -levyn - näitähän voi myös kuunnella vuorotellen!"

Musiikkisokkelon koko Ville ja Valle -arvio on täällä.2. Eri esittäjiä: Ipanapa Räp

- Tunnetut räppärit puhuttelevat myös lapsia

”Mm. Stig, Heikki Kuula, Teflon Brothers, Sini Sabotage, Asa, Tommy Lindgren ja Redrama - kotimaisen räppi- ja rytmimusiikkiskenen valiojoukko räppää nyt lapsille. Kielellä leikittely on parhaita asioita, mitä lapselle voi tarjota, ja on jo aikakin, että maamme puheammattilaiset astuvat kehiin.”

Musiikkisokkelon koko Ipanapa Räp -arvio on täällä.
3. Pieni Tiikeri
- Lauluja lapsille
- Lauluja kaikkialta maailmasta

Pieni Tiikeri tarjoaa maistiaisia maailman musiikkikulttuureista. Levyllä esiintyy lukuisia Suomeen muuttaneita aritsteja, mm. Arnold Chiwalala (Tansania), Cinta Hermo (Espanja), Nefes (Turkki / Uusi-Seelanti), Pape ja Kasumai (Senegal / Togo / Gambia) ja Patalino (Kap Verde). Levyllä esiintyvät myös intialais-suomalainen Shava sekä Sierra Maestra Kuubasta käsin.

Shavan Hernesoppaa on jo pikkuhitti Lasten omassa radiossa!

Levyä saa tilata Maailman musiikin keskuksesta.4. Varoitus postinkantajalle (Olen matkoilla vähän aikaa)
(kirja & cd)

- Hauska matka halki Suomen


Piritta Porthan on säveltänyt ja esittänyt uuden kirjansa laulut. Kirja ja sen laulut ovat kuvaus "maitohampaiden ja pilvilampaiden" täyttämästä lapsuudesta. Kirja on riimillisten runojen siivittämä matka pohjoisen Suomen tuntureille, rannikkoseutujen aurinkoisiin kesiin ja koti-Helsinkiin.

Basambooksin julkaisemassa kirjassa on myös Kaisa Rekisen mainio kuvitus.5. Rob Hund & Hans Glada Orkester: Med Dunder & Brak 


 - Uutta lastenmusiikkia på svenska!

 
Robin Hund on ylpeä sukunimestään. Mutta pienenä poikana häntä usein kiusattiin nimensä takia. Muut lapset kysyivät esimerkiksi missä hänen häntänsä on. Aivan kuin hän olisi ollut oikea koira.

Kaikki muuttui kun hän tapasi hänen hyvän ystävänsä Bob Katt. Vihdoinkin löytyi joku samankaltainen. Hund ja katt. Kissa ja koira. Yhdessä pojat ovat nyt tutkimusmatkalla suuressa maailmassa, ja laulavat kokemuksistaan. 


6. Satu Sopanen: Reissutunti
 (kirja & cd)
- Varhaisiän musiikinopettajien valitsema vuoden levy

Otavan kustantamalle levylle sekä levyyn liittyvään Reissutunti-kirjaan on kerätty lauluja matkustamisesta. Kokoamisesta ovat vastanneet pitkän linjan musiikkikasvattajat ja muusikot Satu Sopanen ja Markku Kaikkonen. Musiikin levylle ovat sovittaneet ja tuottaneet Matti Kallio ja Matti Laitinen.

Musiikinopettajien raati kiittää 20 kappaleen kokonaisuutta taidokkuudesta ja monipuolisuudesta: levyllä on vaikutteita monista eri musiikin tyylilajeista rockista reggaeen, jousikvartettimusiikista a cappella -lauluun sekä suomalaisesta kansanmusiikista maailmanmusiikkiin aina Intiasta, Australiasta ja Afrikasta asti.


7.  Suomen lasten laulukirja
(nuottikirja)
- Kattava lasten nuottikirja, ehdoton perheisiin, joissa lauletaan!


Nalle Puhin sadelaulu, Pikku-Matin auto, Magdaleena, Metrolla mummolaan, Leipuri Hiiva
ja jopa Hiphoppii englantii! Essi Wuorela on koonnut yksien kansien sisään upean valikoiman lastenlauluja klassikoista uusiin tuttavuuksiin. Sovitukset ovat Olli Heikkilän käsialaa, ja hieno kuvitus Matti Pikkujämsän.

Tässä on laadukas kokoelma lastenlauluja, josta riittää riemua koko perheelle pitkäksi ajaksi. Kirja ilmestyi jo reilu vuosi sitten, ja on allekirjoittaneella päivittäisessä kotikäytössä. Mikäli Joulupukki unohti tämän viime vuonna, kannattaa virhe nyt korjata.Lisäksi suositellaan satukirjaa nyt joulun odotukseen: 

 
Tuutikki Tolonen & Liisa Kallio: Joulusatuja 

(kirja & cd)

- 24 uutta mutta perinteisen mainiota ja mukaansatempaavaa joulusatua, joista jokainen tuo joulun lähemmäksi:
Joulun alla tontut ja haltijat liikkuvat tavallista enemmän ihmisten ilmoilla ja meidänkin on mahdollista nähdä niistä vilaus! Jokainen päivä on täynnä taikaa, ja kaikenlaista hauskaa ja yllättävää voi sattua.
Anni ja Eeki lähtevät viemään mummi Lyydia Rubiinisydämelle jouluhyasinttia, mutta tuttu mäki onkin muuttunut erilaiseksi kuin ennen.

Tommelimetsän Rommo-peikko kyllästyy olemaan näkymätön ja järjestää juhlat, joulutonttu Jonttu miettii miksi eläimet saavat niin harvoin joululahjoja ja lähtee navettaan kyselemään eläinten lahjatoiveita.


Hiiret näkevät Valottaren kulkueen, kätevä mummo ei arvaakaan miksi hän on niin kätevä ja Elmukka pääsee vierailulle saunatontun kotiin. Naurava Pulla -kahvilaan ilmestyy punaiseen viittaan kietoutunut nutturapäinen täti, jolla on mukanaan merkillinen teekannu, ja joulukuusen runkoa pitkin huristaa pienen pieni auto...
Tuutikki Tolosen Joulusatuja on lämmin ja iloinen satukirja, joka luo joulumieltä ja saa uskomaan joulun taikaan. Kirjaa kuullaan joulukuun aikana myös Lasten omassa radiossa!

Toivottavasti lahjavinkeistä on teille iloa ja hyötyä.

Musiikkisokkelo toivottaa kaikille mainiota joulun ja vuodenvaihteen aikaa! Kuunnellaan hienoa lastenmusiikkia ja kirjoitellaan siitä jälleen ensi vuonna!


1 kommentti:

  1. Eli tilattaisiin tänne sen Tintin ja Pablontin perusteellinen esittelyteksti.

    VastaaPoista